Leeg

Mijn hart klopt in mijn keel, toch weet ik dat we hier goed aan doen. De droom die er ooit was, is er niet meer. Na jarenlang knokken en steeds dieper wegzakken is dit onze enige weg omhoog. De paarden moeten weg. Het bedrijf moet over een andere boeg.

Ik houd me groot. Mijn verdriet stop ik diep weg. Ik weet dat als ik dat nu toe laat, ik misschien niet doorzet. En ze hebben me nodig. Mijn familie heeft nodig dat ik doorzet. Dus blijf ik roepen dat het moet. Houd ik me groot. Uit liefde voor hen, voor mezelf en mijn gezin. Omdat als we deze beslissing niet nemen, we met z’n allen nog verder afglijden.

En ondanks dat het pijn doet, lukt het me. Lukt het om advertenties te plaatsen, gesprekken te voeren met geïnteresseerden, de paarden te verkopen en naar hun nieuwe huisjes te brengen. Ondertussen werk ik verder aan het uitbreiden van de Bed & Breakfast. Het gedeelte van het bedrijf waar we straks de rekeningen mee moeten betalen.

Eén voor één verdwijnen de paarden uit mijn leven. Paarden waar ik jaren voor heb gezorgd, mee heb gewerkt en kinderen en volwassenen op heb leren rijden. Maar ook paarden die we zelf hebben gefokt, die ik zelf heb mogen opleiden. Ik draai mijn dagen af op de automatische piloot. Verdoofd en met mijn gevoel uitgeschakeld.

En dan komt het moment waar ik al maanden tegen op zie. Morgen gaat zij. Zij die als eerste bij ons geboren is. Die we van veulen af aan met elkaar groot gebracht hebben. Zij, die de droom was. Die stond voor de toekomst.

Die nacht doe ik geen oog dicht. De paniek raast door mijn lijf. Ik voel me misselijk en moet overgeven. ’s Ochtends voordat ze vertrekt wil ik naar haar stal lopen om afscheid te nemen maar ik kan het niet. Dus wacht ik tot ik de auto met trailer van het terrein hoor rijden voordat ik naar buiten ga. Ik loop het stalgebouw dat tegenover het woonhuis ligt naar binnen en haar lege stal gaapt me aan. Vanaf dat moment weet ik dat mijn leven zoals het was, voorbij is. En mijn hart voelt net zo leeg als de stal die voor me ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.